Luisteren en meedenken (16-26 jr)

Alleen maar iemand die luistert en met je meedenkt. Iemand die jou nog niet kent, geen verwachtingen van je heeft. Iemand die je niet kunt kwetsen met wat je zegt, denkt, wilt of voelt.

Precies het ontbreken van deze mogelijkheid is waar wij, ik en mijn dochters, tegenaan zijn gelopen en lopen. Een afspraak met een psycholoog maken is niet zo moeilijk. Even naar de huisarts, verwijsbriefje naar de psycholoog danwel naar de praktijkondersteuner, even (of heel lang) op de wachtlijst en je kunt van start.

Soms heb je alleen niet echt een ‘probleem’. Je wilt gewoon af en toe kunnen zeggen waar je mee rond loopt en dat iemand daar naar luistert en met je meedenkt.

Zeggen wat er op je hart ligt zonder dat je beoordeeld wordt, zonder dat je er mensen in je omgeving mee kunt kwetsen kan een hele opluchting zijn. Op een bepaalde manier is alleen al het hardop zeggen wat er in je omgaat voldoende. Niet alles wat er in je omgaat wil, kun of durf je altijd te delen met de mensen die dicht bij je staan. Dit betekent niet dat er geen goede band is. Het geeft alleen aan dat er behoefte is aan vrije denkruimte voor jezelf. Ruimte om te proberen uit te vinden welke kant je op wilt.

Vaak zijn we ons niet bewust van aangeleerde meningen en gedachtegangen die ons leven beïnvloeden. Het zijn aangeleerde manieren van denken die zorgen dat je vast komt te zitten. In zo’n geval is het verhelderend om als het ware op een afstandje te kijken naar wat het is, waar je tegenaan loopt.

Het gesprek kan over van alles gaan. Over je studie, twijfels, zorgen, boosheid, onzekerheid, verdriet, jaloezie, afgunst, angsten maar ook als je blijft malen over grote problemen, het klimaat, de maatschappij, onrecht, armoede.

Het is aan jou waar je het over wilt hebben, of je binnen wilt zitten of liever een wandeling maakt. We blijven in beide gevallen in de binnenstad van Breda.

Praktische info:
Gesprek en/ of start wandeling : Botanische tuin breda danwel mastbos.

Investering: Euro 7.50 vooraf te voldoen via tikkie / bankoverschrijving.

Datum en tijdstip: In overleg.

Bij mentale problemen en/of depressieve klachten waar een diagnose danwel medicatie bij nodig is ben ik niet de aangewezen partij.

Geef je op of stel een vraag via mail of app en ik neem contact met je op!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties