Dinsdag 17 Januari – Lichaamssignalen – Interactieve avond met Jolanda Mathijssen

Op twee benen staan

Op deze avond vertel ik wat mijn 5-daagse cursus  “ op twee benen staan”  inhoudt. Ik neem je mee in een kleine reis in jezelf, één onderdeel van mijn 5-daagse cursus. 

Lichaamssignalen

Lichaamssignalen worden in deze drukke tijd vaak niet, of niet goed waargenomen. Deze signalen neem je het beste waar in stilte, hier nemen we echter vaak te weinig tijd voor.

Doordat je je eigen lichaam niet goed voelt, kan het gebeuren dat je een gevoel aan een verkeerde emotie koppelt. Je wordt bijvoorbeeld boos op een ander terwijl er verdriet onder zit. Je uit de boosheid maar kunt je verdriet niet laten zien omdat je jezelf hier niet van bewust bent.

Het koppelen van een gevoel aan een ‘verkeerde’ emotie, staat in de weg van een goede communicatie met anderen. Hierdoor ontstaan vaak miscommunicaties in relaties of dit nu gaat over liefdes-, familie-, vrienden-, buren-, werkrelaties enz. Soms vermijd je hierdoor zelfs situaties of ga je problemen en gevoelens uit de weg. Dit kan net zo schadelijk zijn voor relaties als boos worden.

Je lichaamssignalen koppelen aan een emotie heb je nodig om je gevoelens met anderen te delen. Het geeft allereerst verbinding met jezelf. Je hebt eerst verbinding nodig met jezelf om een goede verbinding met anderen aan te kunnen gaan. Als je hoofd, je buik en je hart in balans zijn kun je intuïtief handelen en op een respectvolle manier naar anderen je gevoelens uiten en zo je relaties te verbeteren, verdiepen danwel te zorgen voor meer wederzijds begrip.  

Buiten dat ik dit ga uitleggen zal ik jullie meenemen in een korte simpele oefening, hoe je aan de slag kunt gaan met lichaamssignalen.

Veel liefs Jolanda – Eigenwijser.nl 

Praktische info:
Locatie : Latte’s and Literature
Datum: Dinsdag 17 Januari
Tijd: 19:30 – 21:00
Inloop vanaf 19:15
Kosten: € 7.50,- (excl. eventueel drankje op de avond)
Maximaal 15 plaatsen beschikbaar, opgeven kan via mail of app