Interactieve avond met filosoof Floris van den Berg : Filosofie van het ecohumanisme

Floris van den Berg is een filosoof die streeft naar een betere wereld met minder leed en zoveel mogelijk vrijheid voor ieder individu. Hij is auteur van onder andere de trilogie De vrolijke veganist, De vrolijke feminist en De olijke atheïst. In zijn werk richt hij zich in heldere taal tot een breed publiek.

In Beter weten – Filosofie van het ecohumanisme zet hij een ecohumanistische levensbeschouwing.

Hoe moet ik mijn leven leiden? Hoe ziet een rationeel doordacht wereldbeeld eruit?

De koppelingen van atheïsme aan veganisme, en humanisme aan duurzaamheidsdenken zijn verrassend, vernieuwend en uitdagend. Maar ook noodzakelijk. Van den Berg spoort aan tot fundamentele veranderingen, in de samenleving, in het economisch systeem, in ons denken en, niet te vergeten, in ons handelen.

Na een inleiding door Floris kunnen deze avond kunnen alle vragen gesteld worden die je hebt naar aanleiding van het boek danwel vragen aan Floris zelf als filosoof . De vragen kunnen vooraf doorgegeven worden maar ook op de avond zelf gesteld worden.


Praktische info:
Locatie : Latte’s and Literature
Datum: Dinsdag 22 November 2022
Tijd: 19:30 – 21:30
Inloop vanaf 19:00
Kosten: VOL

Inclusief kopje koffie of thee bij inloop.

De link stuurt je naar de site van Latte’s and Literature. Hier kun je kiezen om ofwel het boek “Beter Weten” aan te schaffen ofwel een deelname ticket. Zodra een bestelling binnenkomt ontvang je een bevestiging dat er een plaats voor je is gereserveerd.

Maximaal 10 plaatsen beschikbaar, voor vragen of meer info kun je me bereiken via mail of app