Tuintje wieden

Soms zie je niet welke mogelijkheden er zijn, in welke richting je wilt gaan of ervaar je een gebrek aan ruimte en vrijheid. Gun jezelf een uurt per week waarin je vrijuit hardop kunt praten over wat er in je omgaat, waarover je twijfelt, wat je bezighoudt, wat je niet begrijpt of wat je boos of verdrietig maakt.

De term “tuintje van je hart wieden” heb ik in een tijdschrift gelezen en is me bijgebleven. Het geeft aan dat je moeite moet doen om het mooie en het goede te blijven zien en te willen doen. Niet al het onkruid is lelijk maar het kan uiteindelijk wel gaan woekeren. Het onderhouden van het tuintje van je hart is iets wat je zelf moet doen, een duwtje in de goede richting kan echter iedereen soms wel gebruiken.

Door samen je manier van denken zichtbaar te maken en er vanaf een afstand naar te kijken, kun je loskomen van belemmerende gedachten waarvan je je (nog) niet bewust bent. Het enige wat je nu wellicht herkent is dat je het gevoel hebt in rondjes te lopen.

Mensen komen om verschillende redenen naar een filosoof. De een is bang voor veranderingen, de ander worstelt met schuldgevoelens als mantelzorger, ouder of partner. Opvallend is de uiteenlopende leeftijd van mensen die niet precies weten wat ze willen, maar wel weten dat hoe het nu gaat, niet is wat ze willen.

In een filosofisch gesprek gaan we op zoek naar wat jou belemmert om te worden wie je bent of wat je wilt doen. Weten wie je bent, wat voor jou belangrijk is en dit accepteren zoals het is, zorgt voor rust, duidelijkheid en zelfvertrouwen. Het leven is constant in verandering met onverwachte wendingen. Door vertrouwen in jezelf te hebben en weten wie je bent, wordt onzekerheid niet beangstigend maar onderdeel van het leven.

Het gesprek kan over van alles gaan: je studie, twijfels, zorgen, boosheid, onzekerheid, verdriet, jaloezie, afgunst, angsten maar ook als je blijft malen over maatschappelijke problemen, het klimaat, de maatschappij, onrecht, armoede.

Met het aanbieden van deze één-op-één gesprekken, tegen een minimale vergoeding, wil ik bijdragen aan het toegankelijk maken van de inzichten die filosofie te bieden heeft. We richten ons niet zozeer op het oplossen van één specifiek probleem, maar streven naar inzichten die op meerdere gebieden van toepassing zullen zijn.

Praktische info:
Gesprek ‘s avonds : Latte´s and Literature, Breda
Gesprek overdag: Botanische tuin, Breda
Wandeling overdag : Starten in binnenstad Breda ofwel Mastbos.

Investering: € 7.50 te voldoen voorafgaand aan de afspraak, voor een gesprek van 45-60 minuten

Bij mentale problemen en/of depressieve klachten waar een diagnose danwel medicatie bij nodig is ben ik niet de aangewezen partij.

Neem contact met me op voor een afspraak of stel een vraag via mail of app .