Wandelweekend Vessem “Proeven aan Pelgrimeren” – 20 & 21 april. (VOL)

Loop en ervaar jij mee tijdens deze mini-pelgrimage? Het is een leuke en laagdrempelige manier om te ervaren hoe het pelgrimeren je bevalt en te ontdekken dat je ook in Nederland een pelgrimstocht kunt maken. Vessem is hét pelgrimscentrum van Nederland. Vanuit pelgrimsherberg Kafarnaüm gaan we het prachtige gebied rond Vessem verkennen. Een leuk weetje is dat van hieruit twee routes vertrekken naar Santiago.

Je loopt dit weekend een korte route van ca. 9 km en een langere route van ca. 21 km. Je loopt door een afwisselend landschap met mooie weidegebieden, bossages en een enkel ven. De reis is kleinschalig en persoonlijk en er is voldoende ruimte om samen of alleen te lopen.

Wandelen biedt de ruimte om in je eigen tempo de omgeving, andere mensen en jezelf te ont-moeten en te (her)ontdekken. Je verwonderen over het eerste lentebloempje, je nat laten regenen, het voeren van een mooi gesprek, je kleine en grote pijntjes en ergernissen onder ogen zien, genieten van een picknick in het bos.

Op het oog hele gewone ervaringen, maar zeg nou zelf, hoe vaak geef jij jezelf die ruimte?

Ik, Cindy, begeleid deze wandelingen in samenwerking met “Op stap met Irene”. Via deze link vind je alle informatie over dit weekend op haar pagina. Ga je mee op pad?

Irene organiseert sinds 2016 wandelingen, variërend van 1 dag of een weekend in Nederland tot wandelweken in Spanje en Engeland. Altijd in kleine groepen, lopen in je eigen tempo en tijd voor een goed gesprek. Op stap met mensen die van wandelen houden, bewust kiezen voor tijd voor zichzelf en dan maar zien wat er naar boven komt. Heerlijk!