Zelfkennis

Krijg je voor jezelf niet duidelijk wat je nu echt belangrijk vindt? Loop je tegen situaties aan waarop je anders wilt reageren. Wil je ‘iets anders’ maar weet je niet hoe of wat?

Hardop uitspreken van je gedachten geeft snel duidelijkheid. Heel eenvoudig doordat je je gevoelens onder woorden moet brengen en zo je gedachten structureert. Vaak is het genoeg dat er zonder oordeel of verwachting geluisterd wordt naar datgene wat je zegt en voelt.

Dit is soms lastig bij vrienden en familie doordat ze je graag willen helpen. Degenen die dicht bij je staan hebben echter al een beeld of verwachting van je. Wie je bent staat echter niet vast.

Verschillende mensen kunnen een verschillend beeld van je hebben. Ook kun je veranderen, anders gaan denken of andere interesses krijgen naarmate je meer ervaringen opdoet. Dit zorgt dat zelfkennis een voortdurend proces is waarbij het zeer verhelderend kan werken om je meningen, standpunten en aannames van tijd tot tijd te onderzoeken.

Je krijgt de ruimte om vrijuit te praten. Je hoeft je geen zorgen te maken over wat je wel of niet kunt vertellen. Je kunt zeggen wat je voelt of denkt zonder dat je iemand kunt kwetsen en je hoeft geen rekening te houden met de gevoelens van de ander of mogelijke gevolgen.

In een filosofisch gesprek gaat het niet om het beoordelen van je meningen en aannames maar om te onderzoeken waarop ze gebaseerd zijn. Samen gaan we onderzoeken en woorden geven aan datgene waar je tegenaan loopt. De kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie, toegepaste filosofie, geeft handvaten om vanuit verschillende standpunten naar jezelf te kijken en na te denken over hoe je wilt handelen en waarom.

Hoe je naar een situatie kijkt, bepaalt ook hoe je je erbij voelt. De omslag maken van ‘het leven overkomt je’ naar zelf actor zijn en je verantwoordelijkheid nemen, ongeacht wat er op je pad komt, geeft ruimte en is een bevrijdend inzicht.

Na de eerste afspraak kun je voor jezelf bepalen of er een klik is die voor jou van waarde kan zijn.

Laat een gesprek rustig bezinken en kijk wat het voor je doet. Ik stuur geen check-up mails/ appjes naar aanleiding van een afspraak. Het initiatief voor contact ligt altijd bij jou.

Je kunt kiezen voor een tijdstip in de avonduren of overdag. Overdag kan in combinatie met een wandeling, eventueel met hond.

Praktische info:
Gesprek ‘s avonds : Latte’s and Literature , Nieuwstraat 18 te Breda.
Wandeling: Starten vanuit Latte’s and Literature ofwel Mastbos.

Investering: Kennismakingsgesprek € 7.50 daarna € 22.50* per afspraak van 90 minuten.

Datum en tijdstip: Maandagen en dinsdagen, tijdstip in overleg.

* Lukt het je niet om € 22.50 te betalen voor een afspraak dan betaal je naar eigen kunnen. De opbrengsten vanuit dit initiatief zet ik in, om juist degenen die hier (momenteel) niet de middelen toe hebben ook de optie te bieden voor een veilig gesprek.

Bij mentale problemen en/of depressieve klachten waar een diagnose danwel medicatie bij nodig is ben ik niet de aangewezen partij.

Neem contact op voor een vraag of afspraak via mail of app

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties