Boekenclub / persoonlijke ontwikkeling

start eind januari 2021, afhankelijk van coronamaatregelen

Woensdag avond, 1 x per maand ( 19:30 – 21:00)
Locatie: Latte’s and Literature, Nieuwstraat 18, Breda

Met deze avond zullen we bij droog weer zeker een stukje gaan lopen in plaats van binnen te blijven zitten, er worden 4 tot 5 boeken per jaar gelezen, dit kan inspirationeel zijn , non-fictie of literatuur die past bij het thema en kan zorgen voor voldoende gespreksstof.

Leeftijd 15 – 105 jaar, kosten euro 10,- per avond, incl. 2 koffie/thee/fris per avond. Excl. boeken. Maximaal 10 personen.

De start van deze boekenclub ligt in Castricum waar ik afgelopen zomer (2020) samen met mijn oudste dochter (15) naar een yoga week geweest in Castricum aan Zee, uiteraard hadden we er zin in maar we wisten niet wat we konden verwachten.

Het bleek dat we een weekje ” Hemel op aarde” hadden geboekt. Wat een warm bad was dat zeg! Mijn dochter heeft veel geleerd die week met al die ‘oude’ mannen en vrouwen om haar heen, (lees 23+ tot 60) , zeker ook omdat de volwassenen ook echt naar haar luisterden in plaats van haar te zien als kind, ze werd behandeld als ieder ander en kwam erachter dat de dingen waar zij mee zit vaak hetzelfde zijn als die van mensen van andere leeftijden.

Wat hier vooral opviel was de diversiteit aan mensen, van heel flamboyant aan de ene kant tot muurbloempje aan de andere, waarbij de een niet beter was of iemand minder werd betrokken bij gesprekken dan de ander en als overeenkomst dat er eenzelfde interesse was naar persoonlijke groei en jezelf zien als onderdeel van een groter geheel.

Hoe heerlijk is dat, om open te kunnen praten met mensen over wat je zoal bezighoudt en oprechte interesse terugkrijgt! Vandaar dat ik deze groep ben opgestart, een plaats waar het niet altijd goed hoeft te gaan, waar ruimte is voor zelfreflectie en waar je van anderen kunt leren en kunt vragen hoe zij iets zien.

Geef je op of stel een vraag via watalshetwellukt@gmail.com