Duurzaam

Present present

Afgelopen Juli schreef ik nog vast te zitten in een gevoel van machteloosheid en was ik op zoek naar gelijkgestemden en een inspirerend initiatief. In Augustus kreeg ik een mail in mijn inbox van stichting Verbeter de Wereld. Hier had ik me 1,5 jaar eerder voor aangemeld zodat ik een seintje zou ontvangen als ze weer van start zouden gaan met de trainingsweekeinden.

Ik heb me gelijk aangemeld, hier hoefde ik niet verder over na te denken en eind oktober leerde ik 13 andere wereldverbeteraars kennen die allemaal ‘iets’ wilden doen. Zo snel kan het gaan als je eenmaal het besluit heb genomen om actie te ondernemen.

Het programma begon op vrijdagavond 19:00 in Zevenaar op een heel prettige accomodatie ‘ De Panoven’. We werden gelijk uitgedaagd om onszelf te laten zien, anderen te begroeten alsof het bekenden waren en te dansen op nummers die iedere deelnemer vooraf had ingestuurd.

Wat mij het meest is bijgebleven is de opdracht die we aan het einde van de middag op de tweede dag kregen. Zoek iemand die je nog niet gesproken hebt en maak samen een wandeling van een half uur. Zonder er bij stil te staan zocht ik al na 1 dag elke keer dezelfde mensen op die ik al eerder had gesproken en het goed mee konden vinden.

Door opnieuw open te staan voor het leren kennen van weer nieuwe mensen bleek degene waar ik mee ging lopen ook weer heel interessant en vriendelijk te zijn. Hierdoor werd ik er op een heel eenvoudige manier op gewezen hoe makkelijk je in groepjes terecht komt ook al denk je open te staan voor andere mensen .

Het meest interessante vond ik de persoonlijkheidstest van Myer Briggs. Deze hadden we naar aanloop van het weekend al in moeten vullen en kregen we tijdens het weekeinde allemaal een uitdraai van het persoonlijkheidstype wat bij jou uit de test kwam. Ik heb de test minstens 10 keer gedaan , waarvan zeker 6 keer na het weekend waarbij ik naar mijn idee echt elke keer heel andere antwoorden geef, maar ik blijf elke keer uitkomen op de Logicus, een INTP. Hier heb ik een aparte blog aan gewijd omdat ik hier over kan blijven nadenken, peinzen en praten, maar ja….. dat is dan ook weer typisch INTP

Er zit uiteraard geen goed op slecht aan welk type je bent. Met het samenstellen van de projectgroepen werd wel aangeraden om met verschillende type mensen een team te vormen. Het kan heel gezellig en comfortabel zijn om mensen om je heen te hebben die je met een oogopslag begrijpen, dit zorgt er ook voor dat je als team meerdere blinde vlekken hebt waar je toch echt een ander karaktertype voor nodig hebt om die zichtbaar te krijgen.

Op zondagavond ging ik als onderdeel van project groep Present Present naar huis. Inmiddels is het tweede trainingsweekend weer gekomen en gegaan en houden we elkaar enthousiast om het doel wat we onszelf in het eerste weekend hebben gesteld te halen. Het veranderen van hoe we cadeautjes krijgen en geven. Met evenveel liefde, plezier en aandacht als we gewend zijn alleen bewuster en zonder de negatieve effecten. Eind Januari is de slotdag en willen wel 1000 Present Presents hebben gerealiseerd.

Present Present Pitch:

We leven in een wereld van overvloed en toch blijven we elkaar nieuwe cadeaus geven ‘omdat het zo hoort’. En dat terwijl we weten dat ‘spullen’, zowel aan de productie- als aan de afvalkant, een enorme impact hebben op milieu, klimaat en leefomstandigheden van mensen wereldwijd.

Wij willen daarom toe naar een nieuw soort geven: geef een Present Present in plaats van een nieuw gekocht cadeau! Een Present Present is bijvoorbeeld een belevenis die je cadeau geeft, iets zelfgemaakts, iets uit je eigen collectie, van de kringloopwinkel of marktplaats of een donatie aan een goed doel. Klik op onderstaande plaatjes voor inspiratie!

En, we hebben je nodig! Ons doel is om 100.000 Present Presents te realiseren. Daarmee hopen we een beweging op gang te brengen die het geven van een Present Present de normaalste – en meest wenselijke – zaak van de wereld maakt!

Inmiddels hebben we een mooie site presentpresent.nl een insta #geefpresentpresent en staan we dd. 16-12 op 730 gemelde pp-tjes. Ben je benieuwd geworden kijk dan op onze site!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties