Zelfontwikkeling

Iedereen kan iemand helpen…..

Niemand kan iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen!

Vaak lijkt het of je compleet machteloos bent als je hoort en leest over de problemen in de wereld en bekruipt je het gevoel dat de wereld toch niet gaat veranderen .Soms lijkt het alsof je net zo goed niets kunt doen , in je eentje kun je de wereld niet veranderen……toch?

“In je eentje kun je geen verschil maken”

“Het draait uiteindelijk toch alleen om geld”

“De wereld wordt er niet ook beter door als jij ongelukkig bent”

En zo zijn er nog meerdere reacties die ik wel eens krijg of hoor als ik praat met mensen om me heen, zoek op het internet of een documentaire kijk welke me aanspreekt. Sommigen zullen echt het beste met je voorhebben zodat je je wat minder verantwoordelijk voelt voor de problemen in de wereld. Ik heb het ook echt wel geprobeerd, “wees nu eens gelukkig met wat je hebt” of “wie denk je wel dat je bent dat jij denkt iets te kunnen veranderen”.

En toch, toch blijf ik zoeken en dan kom ik opeens langs de spreuk:

Niemand kan iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen

Daar wordt ik dan weer zo blij van! Daar krijg ik dan eindelijk weer energie van, ja, het kan wel, alle veranderingen zijn ooit klein begonnen!

Ok, maar nu dan, wat kan ik doen….. ik weet het ook niet maar het is tijd om te beginnen! Ik heb samen met mijn dochters meegedaan aan “World Cleanup Day”, een middag iemand in de tuin helpen via nlvoorelkaar.nl en aangemeld als vrijwilliger bij STIB , het is maar voor 1 uur per week, meer tijd heb ik momenteel niet maar ook met 1 uur per week kun je iets betekenen voor een ander.

En het meest eenvoudige van allemaal, ik doe of zeg bewust steeds vaker iets vriendelijks tegen iemand, in het begin moest ik dit echt bewust doen, maar dat verandert echt heel snel in een gewoonte.

Het zijn kleine veranderingen voor mezelf maar het leuke is dat ik met het vrijwilligerswerk weer in contact komt met andere mensen die je niet kende en die ook hun vrije tijd graag gebruiken om iets te doen voor de maatschappij of een ander en dat zijn er dus heel veel!

En als ik dan weer eens negatieve berichten hoor of lees, dan helpt het stuk van de volkskrant erg goed om dit weer een plaatsje te geven en gewoon door te gaan met je kleine veranderingen:

www.volkskrant.nl/columns-opinie/zo-pareer-je-als-klimaatactivist-het-verwijt-dat-je-hypocriet-bent~bc1d3e56/

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties